Een motorverzekering die bij je past

Iedere motorrijder in Nederland is verplicht een motorverzekering af te sluiten. Het gaat dan om de wettelijke aansprakelijkheid. Of je ook het cascorisico wilt dekken, beperkt of volledig, mag je helemaal zelf weten.

Neem vrijblijvend contact op

Doe de verzekeringscheck!

Zijn al jouw verzekeringen nog up-to-date? Het is belangrijk bij veranderingen van je situatie ook even een verzekeringscheck te doen. Zo voorkom je dubbele verzekeringen of onderverzekering.

Doe de verzekeringscheck

Kies een verzekering die bij je past!

Rij jij een splinter nieuwe motor of misschien een klassieker? Het scheelt nogal voor de verzekering wat voor motor jij rijdt. Je ziet hieronder 3 opties waar je uit kunt kiezen maar bespreek ook altijd de aanvullende dekkingen.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), zodat de schade die je met je motor veroorzaakt aan anderen wordt vergoed;WA Beperkt Casco. In dat geval is naast de wettelijke aansprakelijkheid ook de schade aan je eigen motor (beperkt) verzekerd. Je kunt denken aan brand, diefstal, maar ook aan schade na een aanrijding met dieren; WA Volledig Casco. Deze allriskverzekering dekt vrijwel alle schade aan je eigen motor, ook die jijzelf hebt veroorzaakt.

Een motorverzekering is er in alle soorten en maten. Naast de dekking die je kiest kan ook je leeftijd een belangrijke rol spelen bij de premiehoogte. Sommige verzekeraars hanteren namelijk een premiekorting voor motorrijders van veertig jaar en ouder. Daarnaast geldt er net als bij de autoverzekering een no-claimkorting voor schadevrije jaren.

Tips

Op de premie die je moet betalen, zijn diverse kortingen mogelijk, bijvoorbeeld omdat je een beperkt aantal kilometers per jaar rijdt of omdat je van half december tot 1 maart geen motor rijdt. Ook kan het zijn dat je recht hebt op premiekorting omdat je een erkende rijvaardigheidstraining hebt gevolgd. Informeer daarom altijd goed bij je verzekeraar of adviseur naar de dekkingsmogelijkheden.

En heb je schade?

Dan zijn wij er voor je. Eén telefoontje en we nemen je zoveel mogelijk uit handen. Wij kennen de weg in verzekeringsland, dat verzekeren wij je!

Schade? Wij helpen je verder!
Schade melden? Klik hier

Op zoek naar een woning?

Van Overbeek Makelaars en Taxateurs. Bekijk de woningen die onlangs op de markt zijn gekomen.

Meer informatie over verzekeren

Vraag de AVéWé adviseur om een persoonlijk gesprek. Wij adviseren u graag over:

De best passende dekkingHet juist verzekerde bedragDe laagste premie voor uw situatieGoede preventie

Afspraak maken met een adviseur

Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@avewe.nl

Op zoek naar een woning?

Van Overbeek Makelaars en Taxateurs. Bekijk de woningen die onlangs op de markt zijn gekomen.

Meer informatie over wonen

Weten wat je kunt lenen?

Volledig onafhankelijk, geeft ongekleurd advies en een duidelijk antwoord op elke financiële vraag.

Bereken wat je kunt lenen

Andere interessante verzekeringen