Bromfiets- scooterverzekering

In Nederland ben je verplicht om je te verzekeren tegen schade die je met je brommer of scooter bij anderen aanricht (wettelijke aansprakelijkheid WA) Deze verzekering kun je ook altijd uitbreiden, bijvoorbeeld met een dekking tegen diefstal of een allriskdekking.

Neem vrijblijvend contact op

Doe de verzekeringscheck!

Zijn al jouw verzekeringen nog up-to-date? Het is belangrijk bij veranderingen van je situatie ook even een verzekeringscheck te doen. Zo voorkom je dubbele verzekeringen of onderverzekering.

Doe de verzekeringscheck

Kies een verzekering die bij je past!

Wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering vergoedt de schade die jij met je bromfiets aan anderen toebrengt. WA is de minst uitgebreide en daardoor ook goedkoopste verzekering. Schade aan je eigen bromfiets en diefstal is bij WA niet gedekt.WA Beperkt Casco. Met deze dekking ben je verzekerd tegen schade waarvoor jij aansprakelijk bent, maar ook voor diefstal, inbraak-, brand- of stormschade aan je brommer. De schade die je zelf veroorzaakt aan je brommer is niet gedekt.WA Volledig Casco. Deze zogenoemde All Risk-dekking is de meest uitgebreide vorm. De schade aan je eigen brommer is nu ook meegedekt.

Let op!

Als de politie je betrapt met een opgevoerde brommer of scooter, krijg je een boete en zal de politie je kentekenbewijs in beslag nemen. Dat krijg je pas weer terug als je binnen twee weken kunt aantonen dat je brommer weer in de originele staat is. Doe je dat niet, dan wordt het kentekenbewijs naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer gestuurd en geschorst. Oftewel, de bromfiets mag niet meer deelnemen aan het verkeer.Het diefstalrisico van brommers wordt steeds groter en daardoor is het risico soms lastig te verzekeren. Kijk goed naar de hoogte van de premie en een eventueel (hoog) eigen risico voordat je besluit om diefstal mee te verzekeren.De premie voor het WA- en het cascodeel worden apart berekend. De cascopremie is namelijk gekoppeld aan de cataloguswaarde.Hoe meer toeters en bellen je op je bromfiets hebt, hoe groter je behoefte om die mee te verzekeren. Dat kan met een accessoireverzekering, waarvoor je meer premie moet betalen. Houd er wel rekening dat accessoires ieder jaar in waarde dalen.En als bij een ongeluk blijkt dat je op een opgevoerde brommer reed, dan zul je waarschijnlijk zelf voor de kosten van de schade (aan anderen) moeten opdraaien. De verzekeraar zal deze kosten dan niet van je overnemen. Als er dan gewonden zijn gevallen kunnen deze kosten hoog oplopen!

Schade of diefstal?

Dan zijn wij er voor je. Eén telefoontje en we nemen je zoveel mogelijk uit handen. Wij kennen de weg in verzekeringsland, dat verzekeren wij je!

Kijk hier hoe je simpel een schade kunt melden.

Schade? Wij helpen je verder!
Schade melden? Klik hier

Op zoek naar een woning?

Van Overbeek Makelaars en Taxateurs. Bekijk de woningen die onlangs op de markt zijn gekomen.

Meer informatie

Vraag de AVéWé adviseur om een persoonlijk gesprek. Wij adviseren u graag over:

De best passende dekkingHet juist verzekerde bedragDe laagste premie voor uw situatieGoede preventie

Afspraak maken met een adviseur

Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@avewe.nl

Op zoek naar een woning?

Van Overbeek Makelaars en Taxateurs. Bekijk de woningen die onlangs op de markt zijn gekomen.

Meer informatie over wonen

Weten wat je kunt lenen?

Volledig onafhankelijk, geeft ongekleurd advies en een duidelijk antwoord op elke financiële vraag.

Bereken wat je kunt lenen

Andere interessante verzekeringen